dijous, 29 de novembre del 2007

CRÍTICA:

EL LLIBERTÍ I L’ APARHEID


Dimecres 7 de novembre, vint alumnes de 1r de batxillerat i dos professors vam anar a Barcelona. L'objectiu era assistir a la representació teatral de l'obra El llibertí, d’Eric-Emmanuel Scmitt, al teatre Poliorama, una obra en clau d'humor que no va deixar indiferent a ningú.

Tot i que la sessió començava a dos quarts de deu del vespre, vam sortir de Blanes a quarts de cinc de la tarda i així vam aprofitar per anar al Centre de Cultura Contemporània (CCCB), a veure una exposició sobre l'aparheid sudafricà. Pensàvem que seria una mica rotllo, però la veritat és que hi vam trobar imatges molt impactants i ens va oferir una idea molt clara del que va ser aquesta etapa del país africà i de com s'hi viu avui. També ens va servir per fer una ullada a l'edifici del CCCB, antiga Casa de la Caritat de Barcelona, i al barri del Raval. Vam evitar passejar-nos per Plaça Catalunya i les Rambles perquè precisament aquell dia eren plens de hooligans i de furgonetes dels policies antidisturbis; dia de lliga de campions.

L'obra El llibertí, qualificada per la crítica com comèdia filosòfica, és divertida pels malentesos que es creen entre els personatges i les situacions compromeses. Arran de l'article sobre la moral que ha d'escriure el filòsof Diderot per a l'Enciclopèdia francesa, tracta dels diferents conceptes de moral, de com és tot de relatiu, segons el punt de vista de cadascú, de l'aparença, de la fidelitat i la infidelitat, de la traïdoria, de l'enganyador enganyat... Una obra amb humor intel•ligent que se segueix bé.

Marcel Gotarra, 1r de batxillerat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada