dimecres, 30 de gener del 2008

TENDÈNCIES:

Batallas de gallos i poppin

Sovint surten noves modes o tendències que ens són desconegudes, en sentim a parlar però no sabem ben bé què són. Per aquest motiu, hem volgut informar-nos sobre les batallas de gallos i el poppin, i així explicar-vos en què consisteixen.


Batallas de gallos

L’Edgar i en Víctor estan impacients perquè arribi dissabte per anar a Barcelona a batre’s en una batalla de gallos. Aquest moviment és bastant recent i es va començar a popularitzar l’any 2002 amb la pel·lícula 8 millas, protagonitzada per Eminem.
El que ells faran consistirà a encaixar paraules que rimin, i s’insultaran mútuament; el que deixi pitjor l’altre guanyarà la batalla.
Necessitaran una base instrumental, que normalment controla un DJ, i un presentador que els indiqui quan s’acaben els 60 segons del torn de cadascun. Qui decideix qui guanya és un jurat format normalment per tres persones.
Tot i això, hi ha joves que fan aquestes batalles al carrer i de manera lliure (freestyle) com és el cas d’en Lucero Isla, en Nico Gómez i en Javi Mañas, els quals ens van fer una demostració, que podeu veure en el vídeo que us presentem.




Poppin

Ben segur que algun cop heu vist Michael Jackson ballant, i us ha cridat l’atenció la manera com es mou. Aquesta forma de ballar rep el nom de poppin, que és un estil que prové del hip-hop, i s’assembla al breakdance. Es balla sobretot als barris marginals d’Amèrica.
El poppin consisteix a relaxar i contraure els músculs. Un dels passos bàsics és el backslide “Es una ilusión óptica, caminas hacia atrás simulando que vas hacia delante.” “Siento electricidad” Amb aquestes paraules expressa, en Borja Meléndez , alumne de 3r d’ESO, el que sent quan balla. Fa tres anys que practica per lliure aquest estil, tot mirant vídeos de Michel Jackson. “Hasta ahora no he aprendido a bailarlo bien”, diu modestament.





Cristina Calsina i Cristina Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada