dimecres, 25 de març del 2009

BLANES-ARDALES: INTERCANVI D’ESTUDIANTS GAIREBÉ A ZERO EUROS


Un any més, l’intercanvi entre els alumnes d’ESO de l’IES Serrallarga de Blanes i els del CEIP Sagrado Corazón de Jesús d’Ardales es va iniciar el passat 1 de desembre.
Encara que sembli mentida, el viatge els ha sortit gairebé gratis, gràcies a l’agermanament d’aquests dos pobles.

Els lligams entre els alumnes han sigut tan forts que la majoria desitja tornar a veure’s. Els alumnes de 1r sabien que Ardales no era gran cosa i que no té tants llocs d’oci com Blanes, però amb una bona companyia han comprovat que tot es pot solucionar.

És una nova experiència estar un temps en un poble o un lloc que no sigui el que veus cada dia.

Tant a Ardales com a Blanes l’intercanvi va començar amb una recepció oficial a l’ajuntament on es van retrobar els alumnes. En els dos casos van fer sortides culturals. Els blanencs van anar al museu Picasso (Màlaga) i els ardalencs, al museu Dalí (Figueres). També van anar a visitar les caves de Mont-Ferrant i les coves d’Ardales. Van visitar el centre cultural i la casa d’Ardales.
Tot i que s’allotjaven en un hotel o en apartaments, van dinar un dia amb les famílies. I per cremar tot el que havien menjat, per què no fer una mica de esport, ja que molts no se’n recorden que fer esport és bo per a la salut? A Blanes, van fer una competició esportiva i van pujar al Castell de Sant Joan, i a Ardales van visitar el Castillo de Bobastro. També van visitar la capital de cada província, Girona i Màlaga, on van poder contemplar els diferents monuments de cada lloc.
També van visitar el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes i a Ardales, la Finca de la Concepción. L’última excursió va consistir a visitar un port.
el de Blanes i el de Benalmàdena, a la costa malaguenya.
Finalment, va arribar el moment de l’adéu.


AGERMANAMENT

Agermanament vol dir "establiment oficial de lligams de cooperació mútua. Les ciutats agermanades tenen alguna característica en comú i es comprometen a millorar la coneixença mútua".

Cristina Urbano
Melania Sances

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada