divendres, 20 de novembre del 2009

7mana de la Ciència: Observar, tocar, experimentar








Aquest és el segon any que es fa la Fira de la Ciència i amb molt d’èxit. La van organitzar els alumnes de 1r i 2n de batxillerat de Ciències i Tecnologia, i hi van assistir els de 1r, 2n i 3r d’ESO. Es va celebrar divendres 20 de novembre de 2009, de 8.30h a 11.30h a la placeta que uneix els tres edificis. A les 8.30h van començar a preparar les parades i durant el matí van anar passant tots els grups per practicar els experiments. Es van muntar dos recorreguts, un per als de 1r i un altre per als de 2n i 3r d’ESO.
En conjunt, hi havia quatre taules amb dos experiments cadascuna, com per exemple, El sabó instantani, que consistia a fer sabó a partir d’aigua destil•lada, sal i aroma de xocolata; La serp escumosa, que tractava d’obtenir escuma a partir d’aigua oxigenada i Les tintes de retoladors, que servia per observar els pigments que componen els colors dels retoladors a partir de la cromatografia.
L’objectiu de l’activitat era que tots veiessin com es feien els experiments, i també que s’adonessin que la Ciència no és avorrida, sinó que pot ser entretinguda.
Aquell dia va ser diferent i divertit, perquè els experiments que expliquen tant els llibres com els professors, els vam poder observar i tocar en directe.


Elisabet Cano
Paula Narro

2 comentaris:

  1. Felicitacions als organitzadors de la Fira i als reporters de La Puça. Angels

    ResponElimina
  2. Gràcies, Àngels, per ser una lectora fidel del blog.

    ResponElimina