divendres, 4 de desembre del 2009

L’estada a l’empresa al batxillerat

140 hores de formació

L’estada a l’empresa està destinada als alumnes de batxillerat, amb l’objectiu que coneguin el món laboral i puguin desenvolupar una certa independència en el seu futur. Durant un període de 140 hores, els estudiants fan pràctiques en una empresa.

Hem conegut tres alumnes que han realitzat l’estada durant l’estiu.

Anna Framis

L’Anna Framis, estudiant del batxillerat de Ciències, va fer l’estada a l’empresa el mes de juliol, al departament de Microbiologia de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), amb el propòsit de fer pràctiques relacionades amb el seu treball de recerca, que tracta del càncer de bufeta.
La Carme Laplaza, la professora de biologia, va comunicar als alumnes la possibilitat de fer estades a la UAB dins el Projecte Argó. La idea va agradar tant a l’Anna, que va enviar una sol•licitud i la van acceptar.
Agafava el tren cada dia per anar a Barcelona i fer pràctiques al laboratori. Va estudiar l’actuació del sistema immunitari davant dels microbacteris de la tuberculosi i la reacció d’ajuntar macròfags i microbacteris ambientals no patògens. “No vaig ser una víctima dels professors”, ens diu.
La seva tutora, l’ Esther Julià, i amb altres professors de la Universitat li van fer més còmode i fàcil el període d’adaptació, i la van ajudar molt, segons ens ha explicat.

Pau Esquirol
En Pau Esquirol és un alumne del batxillerat d’Humanitats que va fer l’estada a TV Lloret. En Pau també, gràcies al Projecte Argó, va rebre una sessió d’assessorament per part de l’Enric Samsó, membre de l’equip multimèdia la UAB.
Utilitzar la càmera, fer un muntatge o gravar notícies d’actualitat per projectar-les a la televisió són algunes de les feines que va aprendre durant el període de formació. “Ha estat una experiència molt i molt gratificant. He après aspectes tècnics que desconeixia i que necessitava per al meu treball. Gravar notícies en directe em feia sentir útil.”, afirma.
L’experiència li va proporcionar coneixements necessaris per fer el seu treball de recerca, que té a veure amb la gravació i edició d’un curtmetratge. També li ha permès convalidar l’estada per una assignatura.

Joan Gratovil
En Joan és un estudiant del batxillerat de Ciències i Tecnologia que va fer l’estada a Tordera, a Dragados S.A, que és l’empresa que està fent les obres de l’autopista que passa per El Vilar i que arribarà fins a Lloret.
Gràcies a la dedicació del seu tutor de recerca i a la gent de l’oficina, en Joan va poder aprendre qüestions que li seran útils per al seu treball, com ara conèixer la manera de construir i col•locar un pont. “En un mes, vaig aprendre molt”, afirma


Jesús Cruz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada