dimarts, 9 de març del 2010

Saben on s’han ficat?



Diuen que volen ser professors, per això s’han matriculat al Màster del Professorat de Secundària. En Francisco, l’Adrià, la Lara, la Núria i l’Ana van venir a explicar-nos les seves motivacions, les seves aspiracions i en què consisteix el màster.
Ens va sorprendre que volguessin ser professors perquè, quan van fer la carrera, no pensaven dedicar-se a l’ensenyament. Els uns han estudiat ADE ( Administració i Direcció d’Empreses), els altres FOL (Formació i Orientació Laboral) i una d’elles, la Lara, Ciències Ambiental.
Gairebé tots coincideixen a dir que ser professor dóna estabilitat laboral (una feina fixa i un sou acceptable). Tot i així tenen dubtes de si ho faran prou bé. Els vam preguntar què farien si es troben a classe amb alumnes sota els efectes d’haver consumit alguna droga. La majoria va respondre que en el Màster els van explicar que, en aquest casos, haurien de seguir el protocol del centre. Nosaltres creiem que coneixen molt bé la teoria, però la pràctica és molt diferent. Ja saben on s'han ficat?





Què és el Màster?

Durant molts anys, per ser professor calia haver fet el CAP (Curs d'Aptitud Pedagògica). Des del curs 2009/10, el CAP s'ha subtituït pel Màster del Professorat de Secundària. El Màster té la durada d'un curs escolar i un cost de 1.200 € aproximadament, tot i que hi ha beques. Consta d'una part teòrica, que es fa a la universitat, i d'unes pràctiques que es realitzen als instituts. Cada alumne té dos tutors, un a la universitat i un a l'institut . Per obtenir el títol, cal presentar una memòria que ha de recollir, pas a pas, tot el que l'alumne ha après durant el curs.

Equip de redacció


Som un centre de graus

Un centre de graus és aquell institut que treballa conjuntament amb les universitats oferint les seves instal·lacions i els seus serveis perquè els alumnes que estan estudiant el Màster del Professorat de Secundària hi puguin fer les pràctiques. El nostre centre col·labora amb tres universitats: la UdG (Universitat de Girona), la Ramon Llull i la UB (Universitat de Barcelona).

Fatu Camara
Joel Toribio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada