dimecres, 20 d’octubre del 2010

Visita al Senat



Els alumnes de segon curs d’Administració i Finances van tenir la sort de visitar el Senat el passat 19 d’octubre, acompanyats per la directora, la Mercè Torroella, i tres professors del centre, Santiago Trallero, Lluïsa Pujadas i Jordi Suy.
De bon matí agafaven un avió cap a Madrid i cap a les 11:30h entraven al Senat. Pepa Celaya, blanenca i senadora del grup socialista, els va oferir una petita visita i, després, una guia els va ensenyar més detalladament les dependències. Primer vam veure l’ampliació de l’edifici on està situat l’hemicicle nou, a continuació, el Palau del Senat, que és l’edifici més antic, on vam poder visitar el Saló de Plens, el Saló de Conferències, la Biblioteca, el despatx del President, i les sales on treballen els senadors.
A la tarda, la senadora Pepa Celaya va continuar mostrant-los el recinte fins el moment en què va haver d’assistir a la sessió plenària. Abans però, els va presentar la Ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i es van fotografiar amb ella. Tot seguit, van assistir com a convidats a la sessió plenària des de la Tribuna, on vam poder aprendre el funcionament d’aquestes sessions. “Van fer al•lusió a la nostra presència. Nosaltres vam aplaudir, tot i que no estava permès”, explica una de les alumnes. Més tard, van poder parlar amb la Ministra Trinidad Jiménez, responsable de la cartera d’Exteriors. Cap a les 8 del vespre van iniciar el viatge de retorn, després d’un dia ple d’experiències i emocions.

Beatriz González, alumna de CFGS


Extracte de l’acta de la sessió plenària del dia 19 d’octubre

La señora CELAYA I ARMISEN: Muchas gracias, señor presidente.

[...]
Permítanme que aproveche la ocasión para saludar a un grupo de profesores y de alumnos de un instituto de Blanes que se caracteriza en nuestras tierras precisamente por esto, por introducir sistemas absolutamente innovadores en los métodos de enseñanza. Como los alumnos que nos acompañan están en el último curso del ciclo superior de la formación profesional, el año que viene se introducirán en este mundo profesional tan complejo, así que les animo a que se suban al carro de la innovación para que, con sus actuaciones dentro de la empresa, estimulen ese cambio de modelo productivo que tanto necesitamos.

Muchas gracias.

El señor PRESIDENTE: Gracias, señoría.

Tiene la palabra la señora ministra.

La señora MINISTRA DE CIENCIA E INNOVACIÓN (Garmendia Mendizábal): Muchas gracias, señor presidente.

Yo también quiero, en primer lugar, saludar a los estudiantes y animarles a que emprendan el camino de la innovación. [...]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada