dilluns, 29 de novembre de 2010

MÉS QUE UN SIMULACRE

Feu clic a la imatge per ampliar-la

Pot semblar senzill: algú pitja el botó vermell (perquè de cop i volta li ve de gust) i tota l’escola surt de les classes i es reuneix al pati. Però les aparences, a vegades, enganyen, i aquesta vegada ho fan. Sabies que els simulacres d’incendi s’estudien i es preparen abans de dur-los a la pràctica? Mai t’has aturat a pensar si quan es realitza un simulacre fas el que toca? Millor dit: saps què has de fer quan hi ha un veritable incendi?
El passat 23 de novembre, gairebé quan acabava la tercera hora de classe del matí, la sirena va començar a tocar una melodia d’alerta: 10 segons de soroll ondulant i cinc de silenci. Una melodia prevista que ja s’exposava a la carta enviada amb anterioritat a tot el professorat.
Després, tothom va sortir de les aules (uns quants arrossegats per algú altre). Apressadament, hi havia persones que s’aixecaven de cop i començaven a recollir tots els objectes que tenien sobre la taula. Malament! Quan sona l’alarma has de deixar el que estàs fent per sortir de la classe, sense córrer i amb ordre. No pots perdre cap segon.
Més tard, tothom es va concentrar a la pista, com deia el reglament. I allà, on els professor haurien d’haver passat llista (sí, també ho especifica el reglament), vam esperar que l’alarma callés. Per desgràcia d’alguns, aquesta va seguir repicant fins acabat el pati, recordant-nos que en qualsevol moment el foc ens pot amenaçar de veritat.


Entrevista a Jaume Teixidor, coordinador de riscos laboralsManel Bueno Agell
3r ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada