dissabte, 20 de novembre del 2010

Setmana de la Ciència 2010

Els alumnes fan de professors

En el marc de la Setmana de la Ciència, el Departament de Ciències ha programat una sèrie d'activitats, entre les quals hi ha la fira Viu la Ciència, organitzada pels alumnes del batxillerat científic i tecnològic.






Aquest any s’ha tornat a fer, per tercer any consecutiu la Setmana de la Ciència. Durant molts dies, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat de Ciències i Tecnologia van preparar experiments per exposar-los en una fira a la “placeta”.
La fira es va celebrar dijous 18 de novembre. Els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO van participar en els diferents experiments, distribuïts per grups, que es van fer a l’atzar repartint unes targetes amb imatges d’animals en perill d’extinció. Els alumnes de batxillerat van explicar- los com es feien diversos experiments, com ara, per què volen els avions, com podem transformar el color de les monedes a daurat i platejat, com inflar un globus sense bufar o, fins i tot, com descobrir els punts més sensibles del nostre cos.
Als alumnes, els van fer molta gràcia els noms d’alguns experiments com, per exemple, ”El vino de Asunción ni es tinto ni es blanco ni tiene color”, que consistia a canviar el color de l’aigua a lila o a blanc, o també “ oro parece plata no es”, que consistia a transformar el color d’una moneda de 5 cèntims en daurat o platejat. Aquest últim va ser un dels millors experiments, en opinió dels alumnes de 3r.
Un any més, els alumnes de batxillerat ens van fer passar un dia divertit ensenyant-nos experiments interessants i mostrant-nos els seus avançats coneixements científics.

Javi Abad Márquez
Bernat Martín Rosell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada