dilluns, 21 de març del 2011

Calma i... bona lletra? Les proves Cangur 2011


El darrer 17 de març, milers d'estudiants d'ESO i batxillerat d'arreu de Catalunya vam fer sortir fum al nostre costat matemàtic assitint a les proves Cangur 2011.

Altres instituts blanencs ja hi havien participat abans, però, en aquesta edició de les proves, l’INS Serrallarga s’hi va estrenar.

Aproximadament una vintena d'alumnes curiosos (i valents!) d'ESO i batxillerat, acompanyats per dos professors del centre, vam anar d’hora al Col·legi Santa Maria. Vam entrar, un per un, a una sala molt àmplia. A tres quarts de deu, vam començar les proves. Llavors, vam desembeinar el boli per començar a exprimir-nos el cervell tant com ens ho permetés, per trobar la solució a tots els problemes matemàtics, alguns dels quals eren irresolubles amb una simple fòrmula.

En aquells moments, era imprescindible interioritzar aquesta llei: els nervis i el pànic han de ser inversament proporcionals a la concentració. Vinga va!

75 minuts més tard, (uns insatisfets i uns altres ben cofois) vam retornar la graella on s’anotaven les opcions escollides, vam donar la mà tot agraïts als professors i, amb un nou boli i un diploma com a reconeixement i el cervell en plena efervescència, vam sortir al carrer.

Manel Bueno



PARTICIPANTS:

De 1r de batxillerat:
Elisabet Batlle Rocafort, Bruno Campagna Pintos, Helena Cuello De la fuente, Itziar Rodríguez Fernández i Claudia Grimal Bosch.

De 4t d'ESO:
Meritxell Albertí Hinarejos, Vanessa Álvarez Castellanos, Anna Armero Guixé, Fatu Camara Dukureh, Jesús Cruz Ramos, Darío Delgado Matas, Xerach Diago Díaz, Oriol España Santos, Micaela Lubnicki Manzanares, Ismael Mairén Márquez, Natàlia Martín Murciego, Paula Narro Perejamo, Christian Navarro Repina, Jessica Onieva Palomino, Sara Pellicer Tarazona, Joel Toribio Palomino i Laia Velasco Cantalejo

De 3r d'ESO:
Manel Bueno Agell








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada