dijous, 2 de febrer del 2012

EXPOJOVE 2012

“ Van agafar-nos enveja i, al matí, es van posar a pintar graffitis”

Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Comerç i Màrqueting van participar a la fira Expojove, amb la instal·lació d’un stand per informar els joves sobre les sortides d’aquest cicle.
Per a ells va ser una nova experiència. Altres anys havien fet la decoració de Nadal a l’entrada de l’institut, però mai havien participat en una exposició d’aquestes característiques. Van decidir fer una bola del món i un vaixell, entre d’altres coses. La Susana Castilla, una de les professores, ens va explicar que l’stand representava un viatge per la història del comerç, des dels dies en què les mercaderies viatjaven pel món en vaixell i arribaven a les nostres costes amb bots a rem, fins a l’arribada de la globalització, representada per la bola del món. Com a detall curiós, aquesta bola no té tots els mars de la geografia, perquè simbolitza que, actualment, en els mercats i en el comerç mundial, no existeix el concepte de distància, tot es pot comercialitzar estigui on estigui.
Tenien poc pressupost. L’Expojove és una activitat on la Generalitat i l’escola hi posen pocs diners i, per tant, van haver de fer moltes coses manualment.
Aquest treball era voluntari. Encara que els puja una miqueta la nota. “Com nosaltres no tenim amics, tenim molt de temps lliure, per això vam fer-ho”, ens va dir un d’ells, irònicament.
Aquesta fira els ha beneficiat per al seu futur laboral, perquè han de saber muntar aparadors d’un negoci i fer muntatges de temes festius. Amb l’stand han aprés, sobretot, a ser creatius. També han gaudit molt, tant preparant-ho tot com muntant-t'ho. “Saber que a la gent li agrada és una gran satisfacció”, ens van comentar. I no només va agradar als joves que anaven a informar-se. “Els de l’stand del costat van veure que el nostre era més original, van agafar-nos enveja i, al matí, es van posar a pintar graffitis al seu stand, per ser més originals”, van explicar-nos com a anècdota, amb un somriure d’orella a orella.

Anna Colomer i Lorena Herrera



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada