dimarts, 11 de desembre del 2007

Arqueologia administrativa:

EL DOCUMENT MÉS ANTIC DE L'INSTITUT


Per tal d’evitar corredisses d’última hora, a Secretaria ja hem començat a traslladar a una altra banda tota la documentació emmagatzemada a les golfes que hi ha a sobre del gimnàs, que com ja sabreu han d’anar a terra quan comencin les obres de remodelació del G1. A més a més, aprofitem per canviar per altres de noves les carpetes més malmeses per la humitat i el pas del temps, per tal de conservar en el millor estat possible els documents, alguns dels quals ja tenen més de 30 anys.

De fet el document més antic que es conserva a l’institut, el número 1 del registre d’entrades, una part del qual us reproduïm a continuació, és del 23 de setembre de 1977. La data d’entrada, però, és d’una setmana més tard.

Com podeu veure, en aquest document el Ministerio de Educación y Ciencia notificava la creació del “Centro Nacional de Formación Profesional de Primero y Segundo Grado de Blanes” i establia els ensenyaments que s’hi impartirien. A la resta del document es fixa la plantilla de professors i es donen altres instruccions per començar el curs 1977-78. Però de fet el centre ja havia començat a funcionar tres anys abans com a escola de formació professional depenent de la de Girona i impartint els estudis de metall i electricitat.

És ben cert que aquesta mena de troballes no es poden comparar amb les de l’Indiana Jones del cinema, però m’agrada imaginar que potser d’aquí a 30 anys, algú trobarà interessant consultar la història del centre i ho podrà fer gràcies a la feina callada i avorrida però eficaç de tots els que han tingut cura d’aquests documents abans de nosaltres, i d’aquells que ho continuaran fent després.

Pedro M. Martín, secretari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada