dijous, 17 de gener del 2008

Una mà de xerrades

Alguns col·laboradors de la Marató de TV3 i la Susana, una treballadora de la Creu Roja, es desplacen a l’institut per fer-nos diverses xerrades informatives i de conscienciació.

Per evitar la SIDA, necessitem prevenció

La Susana, una exalumna del centre i treballadora de la Creu Roja, va tornar a trepitjar els pasadissos i les aules de l’institut per fer-nos una xerrada sobre la Sida, als alumnes de 4t d’ESO, el dia 14 de desembre.
A nosaltres, ens va semblar molt interessant, ja que així ens sentim més informats sobre temes tan importants com són els embarassos no desitjats i les malalties de transmissió sexual, també anomenades MTS.
La Susana ens va informar detalladament sobre la SIDA i també ens va donar consells per evitar el contagi.
A més, ens va ensenyar els mètodes que s’utilitzen per no quedar embarassada. Tothom va plantejar moltes preguntes!!!
S’ha de dir també que els alumnes de l’IES Serrallarga van mostrar molt interès i la Susanna ens va comentar que “L’acollida ha estat molt bona”.
Creiem que està molt bé que, de tant en tant, vinguin a fer-nos xerrades d’aquest tipus i recolzem la idea que altres cursos inferiors o superiors puguin gaudir de xerrades com aquestes. Així que li agraïm a la Susanna que hagi vingut.
Les xerrades s’han dut a terme als tres instituts de Blanes, gràcies a la iniciativa de l’Ajuntament.

La Marató de TV3, una bona causa

La Marató de TV3, com cada any, va tornar a posar-se en acció per recaptar diners, aquesta vegada per millorar la vida quotidiana de molts pacients que tenen malalties cardiovasculars, i també per promoure la investigació mitjançant estudis científics i proves als laboratoris.
Per saber més sobre les malaties relacionades amb el cor, durant tot el mes de desembre, diferents estudiants de medicina es van desplaçar al nostre IES per explicar-nos, a tots els cursos, tant d’ESO com de batxillerat, l'objectiu de la Marató d’aquest any. Per entendre millor els problemes del dia a dia i les malalties que pateixen els afectats, ens van projectar un vídeo.
En acabar, ens van explicar el funcionament del nostre cor i com és d'important per a nosaltres. A continuació, van poder contestar-nos a totes les preguntes que vam plantejar. Així van passar una estona productiva, que ens va fer reflexionar.

Anna Framis i Carla Gallart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada