divendres, 14 de novembre del 2008

"Vaig començar amb les mateixes inquietuds i preocupacions que ara"

Arriba a l’hora del pati convidat per nosaltres. Decidim fer l’entrevista en una aula buida perquè, a causa de les obres, no la podem fer a la biblioteca. En Joan fa 27 anys que exerceix de policia municipal i 10 que ensenya educació vial. Ens explica que el curs d’educació vial té la finalitat de reduir els accidents i que els nois i noies siguin conscients dels perills de la carretera. "Blanes cada dia és més gran, hi ha més trànsit i els nens caminen per llocs més perillosos, i l’única manera d’arribar a ells és a través de les escoles."
Ens comenta que la primera vegada que va anar a un institut a donar classe, el preocupava com apropar-se a nens i joves. "Vaig començar amb les mateixes inquietuds i preocupacions que ara", afirma. Tot i que és difícil tractar amb adolescents, en Joan aconsegueix posar-se a la seva pell i sap el que ells volen. D’aquesta manera, parla amb els alumnes de temes que els interessen, com ara els accidents, i els comenta casos pràctics. També sap que el que més agrada als joves és la part pràctica, tanmateix "gràcies a les mesures de seguretat que seguim, no hi ha hagut mai cap accident".

Per fer aquests cursos, li ha calgut una formació especial. "Evidentment, t’has de preparar per la feina que has de fer", ens comenta.

En Joan i els altres policies del programa d’Educació Vial fan els cursos a les escoles i als instituts en el seu horari de feina. Per dir-ho d’una altra manera, uns dies fan de policies, i uns altres fan classe.

Està convençut que aprendre educació vial és positiu per als joves. I amb aquest pensament, considera el temps ben aprofitat.

Alícia González
Yenia Quiróz

3 comentaris:

  1. essto esta mal que se tengam q aprovar los comments, asi si hay algo que no les guste, pues lo quitan. Algo parecido hizo un dictador en este pais :'(

    ResponElimina