dimecres, 17 de desembre del 2008

Setmana de la Ciència

UN VOLCÀ EN ERUPCIÓ, UNA XOCOLATA QUE BALLA, UN GLOBUS QUE S’INFLA SENSE AIRE...

La Setmana de la Ciència pretén aconseguir que els joves, els infants i la gent gran tinguin més coneixements científics i tecnològics. Les activitats que es realitzen tenen com a objectiu familiaritzar la gent amb els últims avantatges de la ciència.
Un any més, s’ha celebrat la Setmana de la Ciència al nostre institut.

Els alumnes de 1r i 2n de batxillerat de ciències i de tecnologia van anar al CEAB (Centre d’Estudis Avançats de Blanes) a la jornada de portes obertes.

Per primera vegada, a la pista es va realitzar la fira “Viu la Ciència”, organitzada pels alumnes de batxillerat de ciències (1r), en la qual va poder participar tot l’alumnat del nostre centre.
A la pista, hi havia quatre taules on es feien diversos experiments. Per exemple, a la primera taula preparaven un volcà. A la segona, extreien el DNA d’un kiwi. Una altra activitat consistia a travessar un globus sense que es desinflés. En una altra taula, trencaven la tensió superficial i fabricaven una mena de xocolata que ballava. També es van poder veure panses que pujaven i baixaven, i globus que s’inflaven sense aire.

Els alumnes de 4t d’ESO que fan les optatives Física i Química i Biologia van participar a la “Gimcana Biodiversa”, a Collserola. L’activitat consistia que a cada alumne se li assignava un tipus de planta que havia de trobar en una parcel·la. Posteriorment, per grups, posaven en comú les característiques de cada parcel·la (humitat, temperatura...)

Els alumnes de 1r d’ESO van fer un taller de natura anomenat Descobrir allò que ens és ocult, a la casa Saladrigues, organitzat pel Jardí Botànic Mar i Murtra.


Ana María Jiménez
Alba Redondo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada