dimarts, 3 de febrer del 2009

EL JUJITSU


El jujitsu, “l’art de la gentilesa”, és un art marcial japonès que abasta una varietat àmplia de sistemas de combat, i que es basa en la defensa sense armes d’un o més agressors tant si van armats com si no hi van. Les tècniques bàsiques inclouen cops, esquivaments, empentes, projeccions, llançaments, accions sobre articulacions i estrangulació.
Aquestes s’originen en estratègies de batalla dels bushi (guerres japonesos clàssics) i es van desenvolupar fa prop d’un mil.lenni.
El jujitsu, a més de la defensa sense armes, admet emprar altres objectes com ventalls, para-sols i armes petites. En el seu origen, els samaurais practicaven les arts marcials com a defensa personal, és a dir, per protegir el propi cos d’atacs violents. Actualment, les arts marcials es consideren una part de defensa esportiva.

Els alumnes de primer de batxillerat van realitzar una sessió de jujitsu en el tatami del pavelló municipal, durant la classe d’educació física. La classe, la va dirigir en Joan Ros, entrenador del club de karate qui, amb una petita explicació, ens va introduir en el món de les arts marcials.
En acabar la introducció, vam practicar tècniques d’atac i de defensa. Tot i que només va durar dues hores, va ser molt fructífera.
Vam apendre vocabulari bàsic relacionat amb el món de les arts marcials, com per exemple mate, que s’utilitza per parar l’atac. També vam conèixer els orígens de les arts marcials, i quins són esl ideals actuals.

Els alumnes de batxillerat pensem que aquesta sessió va ser molt interessant, perquè vam apendre com defensar-nos davant de situacions perilloses, agressions o atacs.


Andrea Cano
Marina Rincón, 1r batxillerat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada