dimecres, 18 de març del 2009

TALLER D’INVERTEBRATS

El divendres 23 de gener vam anar a la primera seu, a un dels laboratoris del G 2. Abans d’entrar, ens vam haver d’esperar que el grup anterior sortís, però va valer la pena, perquè quan, per fi, vam entrar al laboratori, tots ens vam quedar impressionats en veure tres aquaris gegants (un amb equinoderms, un amb crustacis, i un altre amb bivalves i uns invertebrats que, quan neixen, s’assemblen als vertebrats) i una safata amb algues i esponges.
Els monitors del taller eren en Boris Weissmann , biòleg, i en Daniel Martín, director del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB).
Primer ens van ensenyar els invertebrats més senzills, les esponges.
Seguidament, ens van explicar com es desplaçaven els equinoderms.
Tots ens vam quedar parats al veure el seu funcionament, i vam començar a fer preguntes als monitors. Què és l'holotúria? Les estrelles de mar de què s’alimenten?...
També ens van explicar quines característiques tenen els crustacis, si són ofensius , si els crancs ermitans utiliten la closca com a armadura...
En Boris ens va ensenyar una gamba, que com a peculiaritat, té unes pinces molt grans. Les utilitza quan se sent amenaçada, se les frega i fa un so com el del tret d’una pistola.
En Dani també ens va ensenyar els mol•luscs, les bivalves, les cloïsses, els musclos i unes petxines molt boniques...
El taller ens va agradar perquè el van fer professionals i perquè ens van portar animals marins.
L'actitud dels companys, encara que se’ns faci estrany dir-ho, va ser molt positiva, molt bona.



Alumnes de 1r d’ESO

1 comentari: