dimecres, 29 d’abril del 2009

Visita al parc de Sa Riera


Els arbres testimoni, el molí, la deixalleria i la gossera són els quatre espais que van visitar els alumnes de 2n d`ESO, al parc de Sa Riera de Tossa de Mar.

1) Són centenaris, alts i naturals. Estem parlant de cinc arbres testimoni del parc de Sa riera de Tossa de Mar.

El primer és un pi pinyoner, que fa 23’3 m d’alçada i té 300 anys. El segon és una alzina que té la fusta molt dura. Les indústries dedicades a la fusta aprofiten la de les alzines. El tercer és una altra alzina que va caure i s’ha convertit en una soca. D’aquesta en poden créixer 7 o 8 alzines de les quals se n’haurien de tallar 2 o 3. El quart és un arbre testamentat i catalogat. És l’arbre més vell de Tossa. Sobreviu en un clima mediterrani, tot i que és propi de zones atlàntiques.

2) S’utilitza per aprofitar l’energia del gir. Estem parlant d’un molí.

3) A ningú li agrada, és un lloc on les coses es reciclen. És la deixalleria, un lloc on es recullen tots els materials, llevat de la matèria orgànica.

A l’abocador s’hi porten tots els materials que no són reciclats, per això s’ha creat la deixalleria, que és on es reciclen. No fan pudor, i estan tots ven distribuïts.

4) Els abandonen, els deixen “tirats”. Estem parlant de gossos!!!! A la gossera de Tossa, hi ha prop de 136 gossos, provinents de totes les poblacions de la comarca de la Selva. És una vergonya com viuen en gàbies de 3mx3m. Estan desitjant que els passegem!!!! S’hi pot anar cada cap de setmana i durant les vacances.


Christian Navarro, 2n d’ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada