dimecres, 13 de maig del 2009

Treball de recerca a 4t. Val la pena?


Abans, el treball de recerca només es feia a batxillerat, però com que ha canviat la llei, també l’hem de fer a 4t d’ESO. Se suposa que és un treball que ens hauria d’ajudar. Però, és veritat que ens ajuda?
Pensem que podríem fer coses més productives que el treball de recerca, com ara dedicar les hores a rebre informació de totes les sortides que hi ha després de l’ESO, per trobar respostes a totes les preguntes que tenim. Tant el crèdit de síntesi de l’any passat com l’assignatura “Orienta’t” es fan a una edat que encara no tenim clar què fer i no ens interessa massa el futur. Però, ara que estem a 4t i que ens ha atrapat el tren, necessitem molta ajuda per saber quines sortides tenim abans de posar-nos a treballar. Seria interessant dedicar aquestes hores a rebre informació de com moure’ns en societat. Per exemple, que ens ensenyessin com funciona hisenda, com gestionar les factures, els nostres comptes...
El que molts de nosaltres tenim clar és que el treball de recerca ens sembla una pèrdua de temps i poc interessant per al futur. Ja està bé que es faci a batxillerat, però cal fer-lo també a 4t?

Arantxa Sánchez Pérez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada