dimecres, 13 de maig de 2009

EnginyCAT: Aula de robòticaEls dies 3 i 4 de desembre, durant tot el matí, es va muntar l’aula itinerant del programa EnginyCAT, a l’ edifici G3. La instal·lació mostrava com un robot salvava una persona que estava malalta. Alumnes de diferents nivells ( ESO, batxillerat i cicles) van poder participar en un joc que consistia a fer tot el possible per salvar un pacient malalt: donar-li les píndoles adequades, practicar una anestèsia... Els alumnes van fer funcionar els robots amb un comandament a distància. No els va ser fàcil, però sí, molt interessant!
“Ha semblat que incitar els joves a jugar amb els robots i a aprendre a manipular-los podria animar-los a triar carreres tècniques que són les que fan més falta”, diu l’ Antoni Vieta, responsable de portar l’ aula al nostre institut.


El programa ENGINYCAT té com a objectius:

1. Atraure joves als estudis tècnics.
2. Millorar els resultats acadèmics dels estudiants d’enginyeries.
3. Perfeccionar l’educació científica i tècnica en l’ àmbit preuniversitari.
El programa va adreçat als joves des dels 12 anys fins als universitaris i professionals de l’empresa

Més informació

Catalunya presenta un dèficit de 12.500 enginyeres i enginyers per tal d’ assolir la mitjana de la Unió Europea, i si no es prenen les mesures pertinents, l’any 2015 la mancança d’ aquests professionals arribarà a 25.000.


Susana González
Erika Salcedo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada