divendres, 27 de novembre del 2009

Ens visita M. Rosa Font

El 25 de novembre va venir a l’institut l’autora de la novel·la Envia’ns un àngel, M. Rosa Font. Els alumnes li van poder fer preguntes i comentaris sobre la novel·la.

Joaquín Lázaro


Cada any, l'institut rep a la seva biblioteca alguns dels escriptors dels llibres que llegeixen els alumnes, per parlar i aclarir dubtes sobre les obres, i explicar per què es dediquen a aquesta professió o afició. Dimarts, dia 24 de novembre, va visitar-nos M. Rosa Font, autora de la novel·la Envia'ns un àngel, lectura de 3r d'ESO d'aquest trimestre. Va explicar que havia començat a escriure poemes i un diari als 11 0 12 anys, i que aquesta havia estat la primera novel·la publicada, després de rebre un premi. També ha rebut premis pels seus reculls de poemes.

“L'escriptura de la novel·la requereix més constància que la dels poemes”, va dir M. Rosa Font. També va explicar que la narrativa, l'escrivia a l'ordinador i els poemes, a mà. Però sempre necessitava silenci per fer-ho.

Els seus escriptors preferits són William Faulkner, Gabriel García Márquez, Jorge Luis Borges, Mercè Rodoreda, Josep Pla, Quim Monzó... L'ànima del freixe, la novel·la per a adults que va publicar fa uns anys, va sorgir arran d'una llibreta que li va regalar el seu avi, on de jove anotava el preu que li pagaven pels cereals, i altres qüestions quotidianes. Finalment, l'escriptora ens va revelar que ara està escrivint poemes i repassant una novel·la que té per publicar.

Alumnes de 3r B


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada