dijous, 17 de desembre del 2009

+ informació sobre la SIDA



L’Anna és de l’Associació Comunitària Anti-SIDA de Girona (ACAS), a més de psicòloga. Va venir a l’institut el dia 2 de desembre a fer una xerrada als alumnes de 3r d’ESO, en la qual va explicar les formes de contagi del VIH (Virus de la Immunodeficiència Humana) i els diferents mètodes per a la prevenció de malalties en les relacions sexuals.
Gràcies a l’explicació, sabem que una vegada contagiat el VIH poden passar entre 8 i 10 anys abans que es desenvolupi la SIDA (Síndrome Immunodeficiència Adquirida). Un cop la tens, les teves defenses disminueixen fins arribar a zero. Per tant, qualsevol malaltia es complicaria i podria provocar la mort.
Els alumnes van estar molt atents, hi van posar molta atenció durant tota l’estona. L’Anna va finalitzar la sessió entregant tríptics per sortir de dubtes, i regalant preservatius. Ens sentim molt agraïts per oferir-nos aquesta oportunitat, perquè sortim més informats d’aquest virus que acaba amb la vida de molta gent.



Així es la vida és l’obra de teatre que vam veure al gimnàs, dies més tard. També tractava sobre la sida, i la veritat és que no ens va deixar indiferents. Alguns alumnes pensen que era barroera i inadequada perquè utilitzava un llenguatge i uns gestos obscens del tot innecessaris per explicar les malalties de transmissió sexual. Però a altres alumnes, els va semblar divertida i interessant.

Fatu Camara
Joel Toribio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada