dilluns, 14 de febrer del 2011

Excursió al volcà de la Crosa de Sant Dalmai


Els volcans es formen quan el magma arriba a la superfície terrestre. Alguns volcans són actius, però en canvi n'hi ha d'altres que poden seguir innactius durant milers d'anys . El volcà de la Crosa de Sant Dalmai és un volcà innactiu que es troba prop de Vilobí d'Onyar. Està situat en un dels espais naturals més interessants que hi ha entre la Selva i el Gironès.
En realitat no és un volcà, sino que en són dos, un dins de l'altre. Al costat del volcà hi ha el poble de Sant Dalmai i, dins del cràter, uns camps de conreu molt rics en minerals i nutrients, per això l'agricultura és molt productiva. També hi ha un bosc, on la vegetació és molt abundant.
El segon volcà, que és més petit que l'altre, té forma de croissant si el mires desde dalt, al menys això ens va explicar el monitor. Perquè tot el que us hem explicat ho vam aprendre a l’excursió, divertida i interessant, que vam fer els alumnes de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de 1r de batxillerat i de l’optativa de Biologia-Geologia de 4t d’ESO.
Si sou persones aventureres i us agrada viatjar, visiteu el poble de Sant Dalmai i descobrireu que els volcans tenen moltes coses interessants.

Ioana Madalina Visan, 4t ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada