dimarts, 5 d’abril del 2011

Formació en Centres de Treball: Formant Treballadors Competents



La funció d’un coordinador de pràctiques és establir vincles entre les empreses i els estudiants de Cicles Formatius. Aquest any, en Rubén Fernández ha agafat el relleu a en Joan Gratovil, l'anterior coordinador.

Enguany, uns 93 alumnes de Cicles han fet entre 310 i 410 hores de FCT (Formació a Centres de Treball). Cada vincle estudiant-empresa es fa a través d'un conveni. Les pràctiques persegueixen dos objectius principals: introduir els alumnes al món laboral i intentar que, quan acabin els estudis, treballin en el sector que han triat. De la FCT també en treuen profit les empreses que acullen els estudiants, perquè representen una font de persones qualificades. De fet, moltes d’aquestes empreses contracten l’alumne un cop ha conclós les pràctiques; aquest és un indicador que  demostra que l’alumne ha treballat bé. Fins i tot, hi ha alguns exalumnes, segons ens ha dit en Rubén, que han muntat la seva pròpia empresa.
La major part de les empreses que col•laboren en la realització de pràctiques són privades (un 80%), la resta són públiques, i algunes es consideren “veteranes”.
El treball de l’alumne, pel qual no rep cap retribució per part de l’empresa (no obstant algunes empreses paguen), és avaluat per un tutor que en fa un seguiment. Cada dia, quan compleix l’horari pactat, l’estudiant anota al seu diari de treball on line el què ha estat fent durant la jornada.

Manel Bueno Agell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada