divendres, 9 de novembre del 2007

¿Tecnología en las aulas?

¿Cómo vamos a aprender a usar las TIC (Tecnologías de la Información y la Comunicación) si no tenemos suficientes ordenadores en las aulas?

Por ley, tenemos que utilizar las nuevas tecnologías en todas las asignaturas, pero no disponemos de ordenadores suficientes.

Éste es el inventario del material:

En la 1ª "seu", hay:
56 ordenadores para 319 alumnos de ESO y 50 de bachillerato. En una clase, hay 20; en otra, 17. Hay cuatro aulas que solo tienen un ordenador. En el Aula d’Acollida, hay 7, 8 en la biblioteca y 16 repartidos entre secretaría, los Departamentos y la sala de profesores.

Y en la 2ª "seu", hay:
74 ordenadores para 352 alumnos de bachillerato y módulos. En cuatro aulas, hay 16 ordenadores; en una 4; en otra, 5 y 1 en otra aula. Y solo hay 7 ordenadores para los profesores.
También hay una pizarra digital, que obtuvo Lourdes Domenech por su blog "A pie de aula". De momento, no podemos usarla por falta de cañones en las aulas.


Ángela Gómez, Raquel Portas.




Grabación: Fran Blanco

3 comentaris:

  1. J. Rincón (ex-coordinador d'informàtica)
    La relació de maquinària es correcte. Caldria afegir els 10 ordinadors de l'aula de tecnologia (encara per instal·lar).
    Penso, que seria molt interessant veure l'ús que es fa d'aquest recursos (quants professors van a les aules- (si poden anar clar) etc.
    Esteu donats d'alta a la intranet del centre com a usuari: lapuça i contrasenya la vostra (la de sempre). Podeu entrar i a la carpeta dels alumnes/CVESO teniu uns fitxers amb l'ocupació de les aules durant el mes d'octubre. (haureu d'anar al menu: document)
    Salutacions i m'agrada molt la revista

    ResponElimina
  2. Gràcies, Joan, per l'actualització de les dades.

    Entrarem a la intranet per contrastar les dades.

    ResponElimina
  3. 2a comentari:
    J. Rincón
    Podeu citar alguna empresa de catalunya que amb 150 ordinadors (sense comptar impressores, video-projectors, servidors....) no tingui entre el personal un informàtic.
    Sí, el Departament d'Educació

    ResponElimina