divendres, 20 de març del 2009

Un ball així d’AMAZING!!

(Serra, ¡a bailar!)

Sabeu què és el b-boying?
Doncs, segurament el coneixereu amb el nom de break dance, ja que als anys 60 o 70 es va fer famós aquest nom a partir del títol d’una pel•lícula.
El b-boying és un estil de ball que procedeix d’Amèrica. Tal com ens ha explicat en Ferran Pardo, es compon de diferents passos. Segons ell, tenen diferents noms. Els passos bàsics s’anomenen els up rock. Però si el que es fa és córrer pel terra, els moviments es diuen foodwords. Els moviments de força, és a dir, les acrobàcies són els powermove. Normalment són els que més criden l’atenció. Un exemple seria el famós molí o el twister, que és un dels més difícils de fer. I els que consisteixen a quedar-se quiet uns segons, en una mateixa posició, són els congelats o freeze.
La combinació de tots aquests moviments és el que forma el b-boying, o com dèiem, el break dance.


En Ferran, un especialista del b-boying?
Fa quasi un any que en Ferran va començar a fer break dance, perquè va veure el programa televisiu Fama. Encara que l’estil que hi ballaven no era del tot break dance, li va cridar l’atenció.
Quan es va assabentar que al Centre Juvenil Morralla hi farien classes, i que el monitor seria el campió d’Espanya de b-boying, s’hi va apuntar.
Ell diu que no és un especialista, ja que “una persona que només sap fer powermove, o acrobàcies no es pot dir que faci break dance. Només quan se sap combinar tots els passos, s’arriba a ser un especialista”, segons ens explica.

Veure reportatge fotogràfic

Dolors Ruiz
Elisabet Sarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada