divendres, 6 de novembre del 2009

SEXE ADOLESCENT: $


El sexe és un tema que preocupa els joves. Cada vegada són més els que comencen a mantenir relacions sexuals entre els 12 i els16 anys. Tenen informació i saben que hi ha mètodes per evitar malalties, embarassos no desitjats... però tant els fa.Els dos mètodes de prevenció més utilitzats pels joves són la píndola de l’endemà i el condó. La píndola és un mètode de contracepció d’emergència que avui dia és legal, i es pot obtenir a les farmàcies. Se sap que no protegeix contra les malalties de transmissió sexual, i si no es pren dins d’aproximadament tres dies després d’haver mantingut relacions sexuals, no es pot prevenir l’embaràs.
El condó, igual que la píndola, és un altre sistema de prevenció de l’embaràs però, també, evita agafar malalties com la sida, la sífilis, les hepatitis víriques i la gonorrea.

PETTING
Entre els joves, s’ha posat de moda el petting, una pràctica que consisteix a mantenir relacions sexuals sense penetració. És l’estimulació amb carícies, petons, abraçades i masturbació mútues, que porta al coneixement del propi cos i al de la parella.

Les sèries de televisió per a adolescents, com per exemple Física o química, mostren escenes en les quals els protagonistes practiquen el petting. Imiten els joves allò que veuen a les sèries o bé aquestes reprodueixen el que fan els joves?

Es fa difícil saber què és abans si l’ou o la gallina. El que sí que és cert és que s’han conegut casos de joves que han mantingut relacions sexuals als lavabos dels instituts, com a la ficció televisiva.

...............

Hem passat una enquesta als alumnes d’ESO sobre el sexe a l’adolescència i els resultats són que la majoria dels joves no sol parlar de sexe amb els seus pares, ja que aquest tema segueix essent tabú en la relació pares-fills. Per vergonya o per incomoditat, els fills i els pares es tallen a l’hora de parlar-ne. En canvi, els pares sí que han donat informació d'assumptes com prevenir malalties de transmissió sexual o embarassos.


Meritxell Albertí
Marta Ibáñez
Jesús Cruz (Dibuix)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada