dijous, 6 de maig del 2010

Estada a Opava (Txèquia)

El Departament Industrial del nostre institut va organitzar una estada de 15 dies a la República txeca (del 27 de febrer a 14 de març), dins del projecte COMENIUS.
L’activitat va consistir en un intercanvi d’estudis entre el nostre institut i l’Stredni skola technicka de Opava, a la República Txeca. Alumnes de Blanes, Polònia i Alemanya varen fer un curs de programació de torns de control numèric i pràctiques de dibuix i fabricació assistida per ordinador.
Durant l’estada, alumnes i professors varen visitar l’escola i la ciutat d’Opava. guiats pel director de l’escola. També van fer visites tècniques a indústries punteres en àmbits com la impressió, l'empaquetatge, la indústria pesada dedicada a la fabricació de robots per a l’extracció de mineral en mines, etc. L'estada es va completar amb la visita a la monumental ciutat de Praga.
L’experiència va ser molt profitosa tant per als alumnes com per als professors i va servir per aprendre noves tecnologies, conèixer la realitat del país, crear llaços de cooperació i utilitzar l’anglès com a eina de relació entre països de la Unió Europea
Del 24 d’abril al 8 de maig, un altre grup d’alumnes de 1r del CFGM ha anat a Braunschweig (Alemanya), per realitzar un projecte de manteniment i control a distància en sistemes de fabricació flexibles automatitzats, també dins del programa Comenius.

Josep Masnou, professor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada