dijous, 10 de novembre del 2011

Projecte Comenius: "Una setmana intensa"

A finals d’octubre van venir els participants del projecte Comenius, concretament del 17 al 20. Els estudiants procedien de diferents països: Finlàndia, Polònia, Itàlia, Anglaterra i Hongria. En total eren 15 estudiants acompanyats de 22 professors. El alumnes de 3r i 4t d’ESO van acollir els estudiants a casa seva i els professors es van allotjar en un hotel.

L’arribada dels alumnes del intercanvi va ser gradual. Primer van arribar els del país més llunyà, Hongria, i després els dels més propers. Segons ens han informat dues participants del projecte, la primera activitat que van fer va ser una presentació de cada país. Més tard van realitzar una sèrie d’activitats esportives amb l’Albert Felip, l’Anna Pascual i la Marta Bergés, com ara ballar el chachachá, jugar a futbol i a korfball.
Durant l’estada, també van visitar el Jardí Pinya de Rosa i Sa Palomera, on alguns van aprofitar per banyar-se.

“Ha estat una setmana intensa, però molt enriquidora”, afirma la Mercedes Centrich, la coordinadora del projecte Comenius WECARE. Parlant amb ella hem sabut que aquest és l’últim any que es fa aquest projecte.








Una mica d'història

El primer Comenius va començar el curs escolar 1997/98, ara fa 14 anys. El projecte va ser engegat per en Pep Tort, aleshores psicopedagog del centre, i la Mercedes Centrich. L'objectiu principal era treballar sobre la situació en què arriben els nois i noies d'altres països
.
Per mitjà d'una convocatòria del "Ministerio de educación", els dos van contactar amb escoles de tres països europeus (Suècia, Finlàndia i Dinamarca).
Així van començar. Inicialment el projecte va rebre el nom de "Construïm imatges" i, més tard, el de "Joves europeus". Després de tres anys, en Pep va marxar i es van afegir al projecte en Salvador Sagrega, l'Hilario Pastor i en Virgili Fernàndez.
Gràcies a aquest projecte, en el que han participat més de 100 alumnes, s'han visitat molts paisos: Estònia, Turquia, Polònia, Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Itàlia, Hongria i Anglaterra.




Vicky Collazo y Sonia Oms

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada