dijous, 10 de maig del 2012

EVOÉH



Ariana Barrabés, cantant, i Jesús Olivares, guitarrista, formen el duet barceloní Evoéh, que porta més de cinc anys treballant amb poesia i música popular espanyola. Federico García Lorca, Miguel Hernández i León Felipe són tres dels grans poetes que estan presents a les seves actuacions. 

Evoéh porta més de cinc anys treballant amb un fort compromís cap a la poesia i la música popular espanyola. L’Ariadna i en Jesús, parella a la vida real, tenen un formació musical exquisida. Ella ha après la tècnica vocal de prestigiosos vocalistes, i en Jesús, a més de tenir el Grau Superior de guitarra clàssica pel Conservatori Superior del Liceu, és un dels membres de l’Orquesta de guitarras de Barcelona. El duet interpreta música de diferents èpoques, llocs i contextos, com ara melodies sefardites, jotes tradicionals, cançons populars de Federico Garcia Lorca, o coplas del mestre Quiroga. També compon cançons plenes de colors tradicionals, inspirades en poetes rellevants de la literatura contemporània. En el seu repertori, no hi falta la poesia de Miguel Hernández, ni la de León Felipe.
El mes de març va sortir a la venda el seu primer disc, que ja està disponible a l’Spotify i a l’I-tunes.

De camí a la Biblioteca Comarcal de Blanes, tothom pensava que no seria res extraordinari, és més, tots pensàvem que ens avorriríem. Però quan vam arribar i vam entrar a la sala Roberto Bolaño, on ens esperava el grup Evoéh, la primera impressió va ser molt bona. Ens va agradar, era un duet de dos joves que viuen d’una manera molt propera la poesia i la música tradicional espanyola. Un cop asseguts, es van presentar i, de cop, un calfred va arribar-nos a tots nosaltres. D’aquella noia no sortia una veu qualsevol, era una veu especial. Durant tota l’actuació, a tots i cadascun de nosaltres se’ns va posar la pell de gallina. Diferents sentiments van aflorar a mesura que avançava l’actuació.

 Eva García i Mar Gibernau



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada